American High School

Tenkte jeg skulle lage et innlegg der jeg forteller om skolen her, siden det er mye annerledes enn i Norge. For eksempel, her har vi de samme fagene hver eneste dag, det blir litt kjedelig, men dagene går unna fort siden jeg har mange gøye fag. Vi må komme til lærernes klasserom og ikke omvendt som i Norge. Vi har 5 minutter mellom hver time og hvis man kommer forsent så blir man merket tardy. Jeg har heldigvis ikke fått noen tardies ennå. Først var det vanskelig å finne frem til timene på 5 minutter fordi jeg ikke var kjent på skolen og sånt, men nå når jeg har blitt kjent med skolen og vet hvor alt ligger så føles 5 minutter veldig lenge og jeg kan snakke med folk før jeg går til timene. En annen ting er at man får poeng for alt man gjør i timene, uten poeng kan du ikke bestå. Du må ha omtrent 60 % av alle poengene for å bestå. 

 

På onsdager har vi late start, da begynner vi en time senere, men har alle de samme fagene, bare at de varer 10 minutt mindre. Savner litt fritimene i Norge. 

 

De har også noe her på skolene i Utah, der de har Realesed Time/Seminary . Da får de lære om religionen sin, som er LDS (mormon). 

 

Skolen her er så mye mer gøyere. Skoleånden er på topp her, 1 dager før de har hjemkamp (torsdager) så har fotballspillerne på seg draktene sine og når det er gameday (fredag) så har de på seg dress og pynter seg. Jeg trodde først det var fullt med ''missionaries'' på skolen fordi de har på seg dress hele tiden, missionaries er mormonere som drar ut og forteller om religionen sin og verver andre, vet ikke helt hvordan jeg skal forklare dette, hvis du er interresert i dette kan du søke om det på google. Og på kampene så driver alle å brøler og roper og heier for harde livet. Cheerleaderne her er utrolig flinke, akkurat som på film! Føles litt ut som jeg lever i en film eller noe sånt, det er litt rart å tenke på at jeg er faktisk her og lever The American Dream.


Vi har lockers, noen av de er så store at du kan få plass til en person der, men jeg har ikke en av de store, jeg har et halvt skap. Jeg bruker det sjeldent, eneste skapet jeg bruker daglig er P.E. skapet mitt som er i garderoben. 

 

Kantinen på skolen har alltid mat, varm mat. Jeg har kun spist i kantinen 2 eller 3 ganger, vanligvis så drar vi off campus og spiser, TacoTime, Kents, Pizza Plus, Wendy's, Golden Spike, Pie Dump osvosv.. Å gå ut å spise er så mye billigere her, elsker Amerika! Og siden nesten alle har bil, så er det lett å kjøre å spise lunsj andre steder. Lunsjen varer i 40 minutter. Jeg spiser frokost på skolen ganske ofte, du kan få frokostblanding, skiver, bagels og annen frokostmat. Siden det er så mange elever på skolen, så må de ha 2 lunsjer, jeg har first lunch og er så utrolig glad for det! Men neste trimester har jeg second lunch, maagen min kommer til å bråke så utrolig masse i fjerde timen!! 

 


En annen ting som er annerledes fra Norge er at de har skolesporter, clubs, dances, og sånt. Jeg har ikke meldt meg på noen sporter eller klubber ennå, de hadde clubweek der du kunne melde deg på 2 uker siden, så jeg er kanskje litt sent ute også. Det er Homecoming 6 oktober, da må man ha date og ha på seg Homecoming kjole, som er en kortere kjole enn Prom kjolen. Jeg ble spurt til Homecoming, men jeg sa nei. Det er til sammen 9 dances på skolen her, 4 der jentene spør guttene og 5 der guttene spør jentene, tror jeg..er ikke helt sikker. Og Prom er den største og viktigste. 

 Det var kjekt å få godteri da! 

 

Digital Photography


Min første time er Digital Photography, først var det ganske kjedelig og vi lærte om ting som jeg kunne fra før av. Som hvordan man bruker powerpoint og hvordan man skifter settingene på kameraet osv. Men nå har vi fått tatt med oss kamera på skolen og hatt noen eksperimenter med kameraene og sånt. Og nå har vi fått et prosjekt vi skal gjøre og, vi skal ha photoshoot! Denne timen er både gøy og jeg får lære mer om det jeg interreserer meg for. I denne timen må vi også do the pledge, der de står og sier ord foran det amerikanske flagget. Man må gjøre det i første time, litt rart. 

 

Peer Tutor

 

Jeg er utrolig glad i denne. Vi får lære life skills til ungdommer med vanskeligheter. Vi går ut og vasker bord, feier gangene, resirkulerer, sjekker søplene osv. Vi må bare vise hvordan de gjør det og passe på de. Det er også veldig lett å få gode karakterer i denne. Man får nesten toppkarakter bare av å være der. Det er også bra at skolen har sånt, siden det lærer eleven medlidenhet og at ikke alle har det like lett som andre.  

 

Dance

 

Jeg hadde først Child Development, men jeg byttet og jeg er utrolig glad for det! Det var slik jeg møtte Kenzie og de jeg er venner med nå. Jeg ville ha Child Development mest fordi jeg ville ha med meg babydukken hjem, den som skriker og natte og du må skifte bleier og sånt. Men Dance er mye gøyere! Jeg digger også læreren, hun er alltid så blid og grei! Dette er mer nybegynner dans og akkurat nå lærer vi om Lokomotor motion, axel motion, body movement og qualities. Da lager vi forskjellige danser hver dag. Vi har styrke hver dag og snart så har jeg muskler av stål (tror jeg da, men det skjer ikke). 

 

Math of Personal Finance

 

Denne timen må jeg springe til hver eneste dag, for det er rett etter lunsj og vi er som oftest alltid sene å komme tilbake til skolen. Jeg digger læreren min i denne timen, hun er så morsom og har alltid historier og fortelle oss. Hun er yndlingslæreren min! Det er heller ikke så vanskelig, jeg trodde det kom til å være veldig vanskelig med tanke på at jeg må lære meg alle de matematiske begrepene på engelsk, men det er det altså ikke. Her har vi både matte (algebra, pluss/minus, word problems) og jobb ting. For eksempel forrige uke så måtte vi skrive jobbsøknad og cv. Jeg trodde aldri jeg kom til å si dette, men jeg tror jeg liker matte. I denne timen har vi noe som heter Bellringers, det er ei oppgave hver dag som vi løser og får 10 poeng for hver dag. 

 

Language Arts 

 

Jeg hater engelsk...men jeg må ha engelsk for EF. Takk gud for at jeg har denne i kun 2 trimester. Det er utrolig vanskelig, vi får artikler hele tiden som vi må skrive rapporter om og Freewrites (hvis vi svare på de så får vi 10 poeng hver dag) som vi må skrive en halv side på og det er ikke enkle spørsmål heller! Det er sann jeg ikke har peiling på... Først så fikk jeg ikke hjelp og hun forklarte meg ikke ting og jeg skjønte ikke hvorfor hun ikke gjorde det når jeg spurte, men det var visst fordi hun ikke visste at jeg var utvekslingsstudent og at engelsk ikke var mitt morsmål. Så når noen sa dette til henne, ble alt mye enklere, jeg får gå ut på et annet rom med en annen jente som hjelper meg og jeg kan skrive av henne (og dette er helt greit for læreren) og hun sa hun kommer til å gjøre slik jeg består uansett hva. Akkurat nå har jeg B+ i denne, men egentlig skulle jeg ha hatt F. Vi snakker mest om middelalderen, dark ages og det der. 

 

Fashion Strategies

 

I denne så lærer vi om fashion history, fashion designers og mote generelt. Akkurat nå har vi et prosjekt der vi skal skrive om en designer, jeg trekte Kenneth Cole og skal ha fremføring på fredag. I denne får vi starters, som også er spørsmål du får hver dag og får 10 poeng for de. Neste uke skal vi lage klær ut av duct tape, gleder meg! Lærere i denne timen minner meg så sykt om dramalæreren i High School Musical, det er helt sykt! Skulle trodd de var tvillinger. 

 

Det er også ganske rart at vi ikke får bøker i fagene, viss du vil ha bok så må du låne den og ha den hjemme og bøkene er svære monsterbøker.

 


 

Tror jeg har fått med alt, hvis det er noe du lurer på så kan du legge igjen en kommentar, jeg svarer på alt du vil vite! Jeg har sikkert mange skrivefeil, siden jeg skrev dette i full fart, bare overse det..håper alle er smarte nok til å finne ut hva som egentlig skal stå der.

kornelia

20.09.2012 kl.12:40

Koffor du sa nei? :o
Skriv en ny kommentar
hits