MIN KROPP

Hvorfor er det slik at folk fokuserer så utrolig mye på kroppen sin? Det er noe som virkelig irriterer meg, at folk er så kroppsfiksert. Jeg synst at en kropp er vakker uansett form. Det er jo i grunnen det som er vakkert, at vi alle ser annerledes ut. Uansett om du har valker på magen, større lår, små pupper, liten rumpe og så videre. Det fleste tenker lite på hva de selv vil lenger, det som betyr noe er at andre rundt deg vil og hva de synes. Ja, de fleste som trener og opererer seg sier de gjør det for å føle seg vel i sin egen kropp, men hvem er det som gjorde slik du ikke føler deg bra i kroppen din? Hvorfor føler folk seg ikke bra i sin egen kropp? Det er pågrunn av at siden vi var små har vi blitt fortalt og sett hva som skal være den ''perfekte kroppen'', gjennom tv, magasin, datamaskin og også av folk rundt oss. Hvem var det som bestemte hva som er den ''perfekte kroppen'',  at vi jenter skulle ha store pupper, en fast rumpe og at vi skulle være slanke og veltrente egentlig? Det er masse snakk om akkurat rundt dette og hvorfor vi tenker slik vi gjør. Noen sier det ikke er noen andre sin feil enn vår egen, det kan være. Det er jo litt sant, det er ingen som har sagt vi MÅ ha akkurat den kroppen, men hvis du er for tynn eller for tykk så slenger folk på leppa.  Det er i grunnen en ond sirkel, ingen blir noen sinne fornøyd uansett hva du gjør eller hvordan du ser ut. Andre skylder det på media, det er jo sant at det også er en årsak, alle modeller vi ser er høye, slanke og pene, og RETUSJERT ikke minst. Hvorfor ikke vise en realistisk person slik at vi ikke får et forvridd syn på skjønnhet?

Så over til noe som i mine øyne er veldig feil. Alle har vel sett folk har postet utsagnet ''Real men like curves, only dogs go for bones.'' over alt på internett. Så man mener at siden en jente ikke har kurver, så vil ingen mannfolk ha henne? Men det jeg legger merke til er at i de fleste tilfeller så er det ikke disse ''ekte mannfolkene'' som poster det, men jenter. Hva vet vel du om hva en mann vil ha? Dette kan være noe av det frekkeste jeg har sett på internett og nesten ALLE er enig! Hvorfor er det slik at det er helt greit å erte en tynn person, men ikke noen som er overvektig? Jeg har opplevd dette selv, jeg har blitt kalt for en ''fyrstikk'' og alltid har folk fortalt meg at jeg er så tynn, at jeg må spise mer og så videre.... Jeg er ikke den tynneste personen i verden, men jeg er undervektig, ja. Det var mye verre før, når jeg begynte på ungdomsskolen og veide knapt 30 kilo.  Hvorfor bryr ingen seg om hva en tynn person føler når du slenger med leppa? Hva gjør det deg at jeg er tynn eller tykk? Hvorfor vil akkurat du at jeg skal spise mer, hvorfor vil du jeg skal legge på meg? Jeg spiser veldig normalt, litt mer enn normalt kanskje. Høy forbrenning er en årsak, ikke at jeg ikke spiser nok. Det er like mye feil å erte en tynn person som en tykk, og håper alle skjønner det snart! 

Jeg har egentlig aldri brydd meg så mye om kroppen min. Jeg bryr meg ikke om når folk forteller meg at kroppen min ikke er perfekt, for jeg vet den ikke er det. Jeg trenger ikke en annen persons godkjenning. Jeg er hvem jeg er og jeg har ikke tenkt å forandre det, for da er jeg ikke meg lenger. Det hadde ikke vært vanskelig for meg å få synlige muskler siden jeg har lav fettprosent, men jeg vil ikke. Jeg hater å trene, jeg synes det er tortur og jeg har ikke tenkt å torturere meg selv for å gjøre andre fornøyd. Det er ikke slik jeg skrev dette innlegget for å føle meg bedre og hakke ned på folk som har den ''perfekte kroppen''. Det er klart at hver gang jeg ser ei jente legge ut bilder på instagram eller facebook av trening og kroppen sin så tenker jeg bare på en ting ''hvem gjør du dette for egentlig?'' og at de søker etter en viss godkjennelse av andre og folk som komplimenterer de. Det er jo såklart sunt å trene, men man trenger ikke å gjøre det hver dag for å ha en sunn kropp. Men nå i det siste, så har trening tatt over folks liv og folk er avhengig. Folk begynner å trene til ''sommerkroppen'' første dagen etter sommeren. Rett på meg om jeg tar feil. Jeg føler meg bra i min egen kropp og har ingen intensjoner å forandre den. Ikke fordi jeg mener den er perfekt, men fordi den er min og bare min. Jeg kommer til å spise pizza og drikke brus nå og det skal jeg gjøre uten dårlig samvittighet. 

Aldri tenk på å endre kroppen din for noen som ikke liker den du er. 


anonym

05.01.2014 kl.18:07

takk, takk skal du ha for å skrive om dette! jeg var undervektig i mange år. jeg var liten og tynn og var nærmere sagt usynlig, fordi ingen brydde vel seg om en liten gutt som ikke hadde en bra kropp. men etter all denne ned-trykkingen bestemte jeg meg for å trene. etter to år med trening og mat så ble jeg sett mer på, bare fordi jeg fikk en litt bedre kropp.
Sofia

05.01.2014 kl.18:08

Perfekt!
I

05.01.2014 kl.18:16

Bra skrevet :)
Kristin

05.01.2014 kl.19:33

Enig i at det er alt for mye kroppsfokus nå, og jeg synes det er alt for mange som styrer på helt manisk for å få den "perfekte" kroppen. Jeg prøver å tenke at man skal være fornøyd med seg selv som man er, men at man selvfølgelig bør passe på å holde seg relativt sunn og i litt god form. Alt med måte tenker jeg! Jeg orker ikke noen superstreng diett, eller det å absolutt skulle bli kjempesterk, men jeg vil prøve å gjøre det jeg kan for å få en sunn kropp og ha god helse :)
Karolina Maria Griciute

05.01.2014 kl.20:03

tusen takk! :)

09.02.2014 kl.21:27

Hva med sminke? Nesten alle jenter er opptatt av å sminke seg. Inkludert deg. (ikke noe frekt ment) Mener du at det er greit å ikke ha fokus på kropp, men ha fokus på å skjule det ekte fjeset? Måten du igrunn ser ut på?
Karolina Maria Griciute

25.02.2014 kl.13:01

Anonym: Jeg liker å sminke meg! Jeg synst det er gøy! Men jeg er ikke redd for å gå uten sminke? Jeg føler meg like vel uten som med sminke. Jeg synst selv det er litt dumt at visse jenter ikke tørr å gå ut døren uten å sminke seg, for å bare gå på butikken feks. Man er samme personen uten sminke, og alle vet det og alle vet at jenter bruker sminke og egentlig ikke ser slik ut. Sminke skjuler ikke et ansikt, det fremhever. Nå går jo ansikt innen kategorien kropp. Så jeg mener at alle skal føle seg vel med ansiktet sitt og. Sminke er ikke noe problem. Det er noe annet når folk begynner å operere seg. Sminke synst jeg ikke er et problem for noen jenter.
Skriv en ny kommentar
hits