STUFFED PEPPERS

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker å lage mat og prøve ut nye ting på kjøkkenet. I dag tenkte jeg at jeg skulle gjøre akkurat det, prøve noe nytt. Syklet på butikken men en del ideer surrende i hodet, men det som havnet på menyen i dag var altså kyllinglår (ikke noe spesielt), meksikansk ris og fylte paprika. Fant en del oppskrifter på fylte paprika, men ikke noe som skrek til meg. Det var enten kun tomater, eller kun gulrøtter eller løk, så jeg bestemte meg for å lage min egen vri. Her er min oppskrift på fylte paprika. 

Du trenger: 
 
3 paprika (trafikklys pakken passer perfekt)
1 hvitløk
1,5 løk
1/2 boks mais
6-8 cherrytomater
3 ts basilikum 
1 ts salt 
Olivenolje til steking

Det jeg gjorde var at jeg først vasket og renset paprikaene, alle frø skal vekk. Så kuttet jeg opp alle grønnsakene, hvitløken beholdt jeg i relativt store biter, hver båt kuttet jeg bare i to. Du bestemmer selv om du vil ha mindre biter, men om du finhakker hvitløken anbefaler jeg kun å bruke ca. 2 båter pga. smaken. Paprikaene skal deles på langs, løken skal finhakkes, tomatene kuttes i to. 

Så kommer vi til steking. Løk, hvitløk og mais skal stekes litt i pannen, IKKE tomat! Så tilsetter du basilikum og salt menst grønnsakene freser. 

Da er det bare å begynne å fylle paprikaene med grønnsakene, tomatene legger du til òg sammen med de andre. Når det er gjort er det bare å legge de inn i ovnen og la de steke i 20 minutter på 180 grader. Og voila! Du har laget deg selv et supergodt og ikke minst sunt tilbehør til maten. 

 

Hanne Elizabeth

27.05.2014 kl.20:35

Åh, det hørtes og så faktisk digg ut :D
Karolina Maria Griciute

27.05.2014 kl.20:41

Hanne Elizabeth: Det er det! Smakte utrolig godt :D
elisebr

27.05.2014 kl.21:05

Det så kjempe godt ut! :)
Dette så skikkelig digg ut, må definitivt prøves!
sunniva

27.05.2014 kl.22:43

Det så utrolig godt ut :)
theresekristina

27.05.2014 kl.23:05

Mmm det såg nydelig ut :)
Skriv en ny kommentar
hits