BREAKFAST AND BRANCHES

Hei! Startet dagen med en fantastisk og fargerik frokost ute i solen. For en bra måte å starte dagen på! Det har vært så mange fine dager her nå med stekende sol og varmegrader. Elsker slike dager. Men desverre ville ikke solen bli her i dag og det ble akkurat overskyet....BUMMER!

Jeg lå og solte meg litt senere på dagen og vet dere hva?! Ei svær grein plutselig ramler over meg! Dere kan tro jeg ble vettskremt der og da.  

29.05.2014  ·  mat  ·  2 kommentarer

STUFFED PEPPERS

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker å lage mat og prøve ut nye ting på kjøkkenet. I dag tenkte jeg at jeg skulle gjøre akkurat det, prøve noe nytt. Syklet på butikken men en del ideer surrende i hodet, men det som havnet på menyen i dag var altså kyllinglår (ikke noe spesielt), meksikansk ris og fylte paprika. Fant en del oppskrifter på fylte paprika, men ikke noe som skrek til meg. Det var enten kun tomater, eller kun gulrøtter eller løk, så jeg bestemte meg for å lage min egen vri. Her er min oppskrift på fylte paprika. 

Du trenger: 
 
3 paprika (trafikklys pakken passer perfekt)
1 hvitløk
1,5 løk
1/2 boks mais
6-8 cherrytomater
3 ts basilikum 
1 ts salt 
Olivenolje til steking

Det jeg gjorde var at jeg først vasket og renset paprikaene, alle frø skal vekk. Så kuttet jeg opp alle grønnsakene, hvitløken beholdt jeg i relativt store biter, hver båt kuttet jeg bare i to. Du bestemmer selv om du vil ha mindre biter, men om du finhakker hvitløken anbefaler jeg kun å bruke ca. 2 båter pga. smaken. Paprikaene skal deles på langs, løken skal finhakkes, tomatene kuttes i to. 

Så kommer vi til steking. Løk, hvitløk og mais skal stekes litt i pannen, IKKE tomat! Så tilsetter du basilikum og salt menst grønnsakene freser. 

Da er det bare å begynne å fylle paprikaene med grønnsakene, tomatene legger du til òg sammen med de andre. Når det er gjort er det bare å legge de inn i ovnen og la de steke i 20 minutter på 180 grader. Og voila! Du har laget deg selv et supergodt og ikke minst sunt tilbehør til maten. 

 


27.05.2014  ·  mat  ·  6 kommentarer

AVOKADO OG EN GOD KOPP TE

ngenting er vel bedre enn en god start på dagen med en super frokost! Grovbrød med hvitløkssmør, avokado og økologiske gresskar kjerner. 
17.04.2014  ·  mat  ·  1 kommentar

TAPAS

Det var en dag en stund siden der jeg tenkte jeg ville prøve å lage tapas siden jeg aldri har gjort det før og det ble ganske vellyket. Blir sikkert bedre neste gang, men for en første gang så vil jeg si det ble ganske bra. 

Jeg laget wraps og asparges rullet i spekeskinke. Wrapsene laget jeg ved å ta på urte kremost på en fullkorn tortilla, deretter salat, så skinke eller spekeskinke. Så rullet jeg den og kutten den opp i mindre biter. 

Asparges rullet jeg i spekeskinke, så tok jeg å helte olivenolje over og drysset litt pepper og salt over. De var utrolig gode! Så hadde vi økologiske tomater rett fra drivhuset, de er så gode. Man får ikke noe så godt i butikken. 18.08.2013  ·  mat  ·  1 kommentar
hits